Basınç Altında Fermantasyon

Basınç Altında Fermantasyon 1

Basınç Altında Fermantasyonun Avantajları Basınç altında fermantasyon ‘un en büyük avantajı fermantasyon süresini kısalması diyebiliriz. Yaklaşık 1 hafta içinde fermantasyonu tamamlayabilirsiniz. Daha yüksek sıcaklıkta fermantasyon yapmanıza, maya ile oluşan kötü lezzetlerin baskılanmasına ve fermantasyon sonunda biranızın gazlı bir şekilde servise hazır olmasına olancak sağlar. Basınç altında fermantasyonda basitçe bahsetmek gerekirse, Fermantasyon süresinde biranız gazlanıyor, Mayalar […]

Cold Brew Kahve Yapımı

cold brew kahve

COLD BREW KAHVE YAPIMI DÜŞÜNDÜĞÜNÜZDEN ÇOK DAHA KOLAY! Nitro kahvenin cold brew, yani soğuk demlenmiş kahve ile hazırlandığını biliyoruz. O zaman, cold brew kahve nedir  ve nasıl yapılır konularına da değinelim biraz. Öncelikle bilmemiz gereken şey, cold brew, soğuk veya buzlu kahve (iced coffee) ile aynı şey değildir. Buzlu kahve, sıcak su ile demlenmiş ve […]

Hijyen ve Sanitasyon| Bölüm 3

Bira yapımında hijyen ve sanitasyon

Fıçılama ve Fermzilla tank ile sanitasyon sizin için artık bir eziyet olmayacak! Ev biracılığında hijyen bira yapımında belirleyici ve hata kabul etmeyen bir unsurdur. Temizlik ve dezenfektasyon ev biracılığın en önemli konularından biridir. Bu süreçte piyasadaki çeşitli internet sitelerinden temin edebileceğiniz sanitasyon malzemelerini su ile ölçekleyerek kolayca hijyen sağlayabilirsiniz. Ürünlerin kullanım miktarları kullanım kılavuzlarının üzerinde […]

Fıçı Kullanımı ve Bira Servisi

fıçı kullanımı ve bira servisi

BİRAYI NASIL FIÇILARIZ? Birayı nasıl kullanacağımızla ilgili temel kılavuzumuzun son bölümü en önemli kısma temas ediyor; fıçı kullanımı, fıçı bira servisi ve lezzeti. Evdeki fıçı biranın hem tadı mükemmel, hem şişelemeden daha hızlı, daha kolay ve daha az risklidir. Doğru servis edilmesi başlangıçtı zor olabilir, ancak avantaj olarak kullanılacak birkaç püf noktası ile bu işin […]

Soğuk şoklama ve hızlı gazlandırma

Soğuk şoklama ve hızlı gazlandırma 2

Birayı fıçılamanızın veya tankta fermente etmenin en önemli yararlarından biri, ev yapımı biranızın soğuk şoklamasının ve hızlı karbonizasyonunun oldukça kolay bir şekilde yapılabilmesidir. Soğuk şoklama, tüm şerbetçi otu, maya ve protein partiküllerinin süspansiyondan çıkarılmasını ve berrak bir bira yapmayı sağlarken, hızlı karbonizasyon her seferinde mükemmel karbonizasyon seviyelerine ulaşmanızı sağlar. Hızlı gazlandırma nasıl yapılacağını bilmeniz de […]

Tank ve Fıçılara Aktarım| Bölüm 4

Tank ve Fıçılara Aktarım| Bölüm 4 3

Bir fıçının nasıl dolduracağının öğrenilmesi kesinlikle zor bir konu değildir, ancak sürecin her seferinde sorunsuz bir şekilde ilerlemesini istiyorsanız bilmeniz gereken bazı püf noktaları var.. FIÇININ EV YAPIMI BİRA İLE DOLDURULMASI Fıçılarınızı nasıl doldurduğunuz, büyük ölçüde kullandığınız fermantasyon tankı türüne bağlıdır. Birayı cam veya plastik damacana veya musluk takılmamış kovalardan fıçıya basit bir hortumla aktarmanız […]

Fermantasyon| Bölüm 2

Fermantasyon| Bölüm 2 5

Bugün piyasada 250-300TL gibi rakamlara fermantasyon yapabileceğiniz 23L’lik kovalar mevcut. Biranızı fermente etmek için uygun fiyatlı bir yöntem fakat oldukça meşakkatli ve sınırlı özelliklere sahip. Biranın hava ile temas etmesi, çöpe gitmesi anlamına gelir. Temel olarak bu kovalarda hava ile temas etme olasılığı oldukça yüksek. Muslukların çok kaliteli olmayışı, kovanın içinde fermantasyon yaptıkça plastiğin içeriğinin […]

Ev Biracılığına Giriş

ev biracılığı nedir

Ev biracılığı nedir ? Son zamanlarda biranı kendin yap diyenler çoğalıyor. Ama nasıl? Öncelikle kısaca evde bira yapımından bahsedelim. Blog yazı dizisini takip ederek, ev biracılığında yeni nesil fermantasyon ve Fıçılama hakkında pratik bilgilere ulaşabilirsin. Ülkemizde marketten aldığımız, zaman zaman Pub’larda içtiğimiz lezzetli biralar bu hobinin kapısını açtığından bu güne, evinizin rahatlığında bira üretmeye olan […]

Nitro Kahve Fıçısında Sorun Giderme Rehberi

Nitro Kahve Fıçısında Sorun

Nitro Kahve Fıçısında Sorun Yaşıyorsan, Senin için Hazırladığımız Önerilere Hemen Göz Atabilirsin.    Nitro Kahve Fıçısında Sorun 1: Fıçıyı Tüm Gece Bırakınca Gaz Kalmadı. Fıçıdaki boşluk ne kadar fazlaysa, o kadar fazla gaz kullanmanız gerekir. Fıçıyı bıraktığınızda basınç altında mıydı yoksa fıçıdaki boş alana gaz mı verdiniz? (tahliye valfini çekin, gazın dışarı çıkması gerekir. Sıvı […]

Soruların için buradayız !