Cold Brew Kahve Yapımı

cold brew kahve

COLD BREW KAHVE YAPIMI DÜŞÜNDÜĞÜNÜZDEN ÇOK DAHA KOLAY! Nitro kahvenin cold brew, yani soğuk demlenmiş kahve ile hazırlandığını biliyoruz. O zaman, cold brew kahvenin ne olduğuna ve nasıl yapıldığına da değinelim biraz. Öncelikle bilmemiz gereken şey, cold brew soğuk veya buzlu kahve (iced coffee) ile aynı şey değildir. Buzlu kahve, sıcak su ile demlenmiş ve […]

Bölüm 3 TEMİZLİK VE SANİTASYON

Bölüm 3 TEMİZLİK VE SANİTASYON 1

Fermantazarus’u kurduğumuza göre artık  temizlik ve sanitasyonun nasıl yapıldığını biraz konuşalım. Fermantazarus’u sanite etmek  için hazırladığınız sanitasyon sıvısı ile elinizdeki tüm fıçı, musluk ve hortumları kısaca, bira ile temas eden tüm ekipmanları tek seferde çok ama çok kolay bir şekilde sanite edebiliyorsunuz. Bu durum sizi ciddi bir beladan kurtarıyor. Şişleri tek tek sanite etmek yerine, […]

Bölüm 6 – BİRANIZIN SERVİSİ

Bölüm 6 - BİRANIZIN SERVİSİ 2

BİRAYI NASIL FIÇILARIZ? Birayı nasıl kullanacağımızla ilgili temel kılavuzumuzun son bölümü en önemli kısma temas ediyor; ev yapımı fıçı biranızın servis ve lezzeti. Evdeki fıçı biranın hem tadı mükemmel, hem şişelemeden daha hızlı, daha kolay ve daha az risklidir. Doğru servis edilmesi başlangıçtı zor olabilir, ancak avantaj olarak kullanılacak birkaç püf noktası ile bu işin […]

Bölüm 5 – SOĞUK ŞOKLAMA VE HIZLI KARBONİZASYON

Bölüm 5 - SOĞUK ŞOKLAMA VE HIZLI KARBONİZASYON 3

Birayı fıçılamanızın en önemli yararlarından biri, ev yapımı biranızın soğuk şoklamasının ve hızlı karbonizasyonunun oldukça kolay bir şekilde yapılabilmesidir. Soğuk şoklama, tüm şerbetçi otu, maya ve protein partiküllerinin süspansiyondan çıkarılmasını ve berrak bir bira yapmayı sağlarken, hızlı karbonizasyon her seferinde mükemmel karbonizasyon seviyelerine ulaşmanızı sağlar. Force karbonizasyonunun nasıl yapılacağını bilmeniz de size zaman kazandırabilir. FIÇIDA […]

Bölüm 4 – AKTARIM – FIÇI DOLUMU NASIL YAPILIR?

Bölüm 4 - AKTARIM - FIÇI DOLUMU NASIL YAPILIR? 4

Bir fıçının nasıl dolduracağının öğrenilmesi kesinlikle zor bir konu değildir, ancak sürecin her seferinde sorunsuz bir şekilde ilerlemesini istiyorsanız bilmeniz gereken bazı püf noktaları var.. FIÇININ EV YAPIMI BİRA İLE DOLDURULMASI Fıçılarınızı nasıl doldurduğunuz, büyük ölçüde kullandığınız fermantasyon tankı türüne bağlıdır. Birayı cam veya plastik damacana veya musluk takılmamış kovalardan fıçıya basit bir hortumla aktarmanız […]

Bölüm 2 – FERMANTASYON

Bölüm 2 - FERMANTASYON 5

Bugün piyasada 40-50TL gibi rakamlara fermantasyon yapabileceğiniz 23L’lik kovalar mevcut. Biranızı fermente etmek için uygun fiyatlı bir yöntem fakat oldukça meşakkatli ve sınırlı özelliklere sahip. Biranın hava ile temas etmesi, çöpe gitmesi anlamına gelir. Temel olarak bu kovalarda hava ile temas etme olasılığı oldukça yüksek. Muslukların çok kaliteli olmayışı, kovanın içinde fermantasyon yaptıkça plastiğin içeriğinin […]

Bölüm 1 – EV BİRACILIĞI VE FIÇILAMAYA GİRİŞ

Bölüm 1 - EV BİRACILIĞI VE FIÇILAMAYA GİRİŞ 6

Başlamadan önce kısaca bira yapımından bahsedelim. Bu yazı dizimiz 6 bölümden oluşuyor ve size yardımcı olacağını düşünüyoruz. Şu sıralar ülkemizde sıklıkla tercih edilen iki yöntem var. Tam tahıl ve kit biracılığı. Eğer bu işte yeniyseniz ve ekipman başında çok vakit geçirmek istemiyorsanız, bütçeniz daha sınırlı ise, sizin için en iyisi kit birası ile başlamak. Çeşitli […]

Nitro Kahve Fıçılarında Sorun Giderme Rehberi

Nitro Kahve

Fıçıyı Tüm Gece Bırakınca Gaz Kalmadı Fıçıdaki boşluk ne kadar fazlaysa, o kadar fazla gaz kullanmanız gerekir. Fıçıyı bıraktığınızda basınç altında mıydı yoksa fıçıdaki boş alana gaz mı verdiniz? (tahliye valfini çekin, gazın dışarı çıkması gerekir. Sıvı gazı emer. Azot gazı kahvenin içinde çözünür, servis ettiğinizde köpük etkisi veren şey budur. Gaz, sıvı içinde çözündükçe […]

Sohbeti aç
Merhaba, Yardım gerekirse buradayız !