Ev biracılığı nedir ?
Son zamanlarda biranı kendin yap diyenler çoğalıyor. Ama nasıl? Öncelikle kısaca evde bira yapımından bahsedelim. Blog yazı dizisini takip ederek, ev biracılığında yeni nesil fermantasyon ve Fıçılama hakkında pratik bilgilere ulaşabilirsin.
Şu sıralar ülkemizde sıklıkla tercih edilen iki yöntem var. Tam tahıl ve kit biracılığı.
Evde bira yapımında çoğunlukla bira kiti ile bira yapımı tercih ediliyor.
Eğer bu işte yeniyseniz ve ekipman başında çok vakit geçirmek istemiyorsanız, bütçeniz daha sınırlı ise, sizin için en iyisi kit birası ile başlamak. Çeşitli internet sitelerinden satın alabileceğiniz bu kitler, sizin için önceden hazırlanmış süreci kolaylaştıran ürünlerdir ve gayet lezzetli biralar yapabilirsiniz.
Bir diğer teknik ise tam tahıl yöntemi. Bu yöntem bira kiti ile bira yapmaktan daha farklı, A’dan Z’ye sizin emeğinize ihtiyaç olan daha meşakkatli bir süreç. Tabi sonuçta ortaya çıkan bira, o meşakkate değiyor. Ve hayalinizde nasıl bir bira içmek varsa işte o birayı yapmak için size tüm kapıları açıyor. İster, bilinen, rüştünü ispatlamış bir bira yapın, isterseniz yaratıcılığınıza kalmış bambaşka bir lezzet tasarlayın.
Genel olarak bira yapımını sadeleştirip basit başlıklar altında toplamak istersek, bu başlıklara mayşeleme, kaynatma, fermantasyon, gazlanma ve depolama diyebiliriz. Eğer kit biracılığı yapıyorsanız bu başlıklar kısalarak, fermantasyon, gazlandırma ve depolama olarak değişiyor tabi.
Bira yapım sürecinde ficila com’un hobinize destek olacağı an, ağırlıklı olarak fermantasyon, gazlandırma ve depolama süreçleri olacak.
Fermantasyona geçmeden önce Ev biracılığının en önemli kuralı olan hijyen konusuna odaklanacağız.
Sanitasyon ve daha fazlası için tıklayın