Bölüm 1 - EV BİRACILIĞI VE FIÇILAMAYA GİRİŞ 1

Bölüm 1 – EV BİRACILIĞI VE FIÇILAMAYA GİRİŞ

Başlamadan önce kısaca bira yapımından bahsedelim.

Bu yazı dizimiz 6 bölümden oluşuyor ve size yardımcı olacağını düşünüyoruz.

Şu sıralar ülkemizde sıklıkla tercih edilen iki yöntem var. Tam tahıl ve kit biracılığı.

Eğer bu işte yeniyseniz ve ekipman başında çok vakit geçirmek istemiyorsanız, bütçeniz daha sınırlı ise, sizin için en iyisi kit birası ile başlamak. Çeşitli internet sitelerinden satın alabileceğiniz bu kitler, sizin için önceden hazırlanmış süreci kolaylaştıran ürünlerdir ve gayet lezzetli biralar yapabilirsiniz.

Bir diğer teknik ise tam tahıl yöntemi. Bu yöntem kit biracılığından daha farklı, A’dan Z’ye sizin emeğinize ihtiyaç olan daha meşakkatli bir süreç. Tabi sonuçta ortaya çıkan bira, o meşakkate değiyor. Ve hayalinizde nasıl bir bira içmek varsa işte o birayı yapmak için size tüm kapıları açıyor. İster, bilinen, rüştünü ispatlamış bir bira yapın, isterseniz yaratıcılığınıza kalmış bambaşka bir lezzet tasarlayın.

Genel olarak bira yapımını sadeleştirip basit başlıklar altında toplamak istersek, bu başlıklara mayşeleme, kaynatma, fermantasyon, gazlanma ve depolama diyebiliriz. Eğer kit biracılığı yapıyorsanız bu başlıklar kısalarak, fermantasyon, gazlandırma ve depolama olarak değişiyor tabi.

Bira yapım sürecinde ficila com’un hobinize destek olacağı an, ağırlıklı olarak fermantasyon, gazlandırma ve depolama süreçleri olacak.

İlk olarak Fermantasyon sürecinden bahsedelim Buraya tıklayarak Fermantasyon Süreci ile ilgili yazımıza ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sohbeti aç
Merhaba, Yardım gerekirse buradayız !