Nitro Kahve

Nitro Kahve Fıçılarında Sorun Giderme Rehberi

Fıçıyı Tüm Gece Bırakınca Gaz Kalmadı

  1. Fıçıdaki boşluk ne kadar fazlaysa, o kadar fazla gaz kullanmanız gerekir. Fıçıyı bıraktığınızda basınç altında mıydı yoksa fıçıdaki boş alana gaz mı verdiniz? (tahliye valfini çekin, gazın dışarı çıkması gerekir.
  2. Sıvı gazı emer. Azot gazı kahvenin içinde çözünür, servis ettiğinizde köpük etkisi veren şey budur. Gaz, sıvı içinde çözündükçe basınç düşecektir.
  3. Bir sızıntı varsa tüm bağlantıları kontrol ederek somun vb. vidaların sıkı olduğundan ve sızdırmadığından emin olun (şüpheli noktalara sabunlu su koyun veya köpüğü görmek için basınçlı fıçıyı su altında tutun)

Servis Ettikten Sonra Damlatan Musluk

  1. Stout, kahve yada nitro musluğu, her musluk servisten sonra biraz damlatır. Premium stout musluk özellikle nitro için tasarlandığından dolayı içlerinde en az damlatandır. Tüm nitro musluk sistemlerinin ağzında, sıvıyı iten basınç içeri çekildiğinde, musluk kapalıyken bile içinde hala sıvı vardır. Kalan sıvı, ağızdaki küçük delikten yavaşça damlayacaktır. Bir tepsi veya mat kullanılabilir.
  2. Servisten sonra musluk uzun süre damlatmaya devam ediyor ve sızıntı olduğunu düşünüyorsanız, parçalarına ayırıp doğru monte edilip edilmediğini kontrol edebilirsiniz. Parça şemalarını görmek isterseniz, Krom Musluk için buraya, Akış Kontrollü Premium Musluk için buraya tıklayınız

Sızıntı, musluğu sap adaptörüne sabitleyen halkadan geliyorsa bağlantısını kesin ve daha sonra musluk sap adaptörünün halkasını musluğa sıkıca takmak için verilen aleti kullanın.

Sağdaki foto altyazısı: Sıvı konektörü ve musluk sap adaptörünün koni biçimli parçası arasında sızıntı varsa, musluk ile koni dişlerinin birbirine geçtiğinden emin olun ve bağlantıyı sıkılaştırmak için musluğu levye olarak kullanın

Köpük Çok Çabuk Dağılıyor

  1. Fıçı içindeki sıvı soğuk değildir. Tüm sıvının mümkün olduğunca soğuk olduğundan emin olun. Azot gazı fıçı içindeki sıvın soğumasını sağlamaz, dolapta ve ya buz ile soğutmanız gerekir. İzole fıçılar ısıyı uzun bir süre sabit tutacaktır ama yine de başlangıçta soğutup koymak gerekir.
  2. Fıçı yeterince çalkalanmamıştır. Gazı taktıktan sonra gazın içerde çözünmesi için fıçıyı kısa bir süre çalkalamanız gerekir.
  3. Alkol oranı çok yüksektir. Sek vodka veya su dolu fıçıyı çalkalamak köpük oluşmasını sağlamaz. Örneğin Martini yapmak için Kahve, vodka ve Kahlua karışımının her birinden 1/3 oranında önerebiliriz. Ancak deneyimlerimize ve barmenlerden aldığımız geri bildirimlere göre %50 kahve, %25 de vodka ve Kahlua koymak en iyi sonucu vermektedir.
  4. Kahve harmanı yüksek yağ oranına sahiptir. Yağ oranı yüksek kahve çekirdekleri köpüğün uzun süre kalmasını önler.
  5. Yeterli gaz basıncı yoktur. İstenen etkiyi yaratmak ve kahvenin akışını sağlamak için minimum 40psi basınç gereklidir. Eğer 10L fıçı kullanacaksanız içine 9L sıvı doldurup bir azot tüpü takarak iyice çalkalayın. Sonra tekrar bir tüp takarak servise başlayabilirsiniz. Akış yavaşladığında gaz bitmiş demektir, bu durumda devam edebilmek için gazı değiştirip yenisini takmalısınız.
Akış Damla Damla Devam Ediyor yada Tamamen Durdu
  1. Gaz tahliye valfini çekin, eğer gaz çıkışı olmazsa yeni bir tüp takın
  2. Eğer gaz tahliyesi olursa musluk ağzını demonte ederek metal tabakanın temiz olduğundan ve beş deliğin de tıkanmamış olduğundan emin olun.
  3. Metal tabaka ve delikler temizse çıkarın ve sadece musluk ağzındaki beyaz plastik parça ile servisi yapın. Eğer bu işlem, akışı çok fazla kısıtlarsa kenar kısmına küçük bir çentik atarak daha fazla akış sağlayabilirsiniz.
Kaç Tane Tüp veya Ne kadar Gaz Basıncı Kullanmalıyım?

Bunların hepsi, sisteminizde ne elde etmek istediğinize bağlı olarak değişen kişisel tercihlerdir ve muhtemelen kullandığınız kahve harmanı, gaz türü, kullanılan basınç, servis sıcaklığı, çalkalama süresi ve dinlenme zamanı gibi değişkenleri farklı şekillerde tecrübe ettikçe elde ettiğiniz ürün de değiştirecektir.

Genel kullanımda şu yöntemi izleyebilirsiniz;

  • Süzme işleminden önce, bir litre su içinde 80 g öğütülmüş kahveyi buzdolabında 12 saat boyunca bekleterek soğuk demleme yöntemi ile kahvenizi hazırlayın
  • Soğutulmuş, dikkatlice süzülmüş soğuk kahveyi 1L boş alan bırakarak fıçıya dökün (örneğin 5L fıçıda 4L kahve olacak).
  • Kapağı kapatın ve iyice çalkalamadan önce bir azot tüpü takın. Sıvı ile gaz fıçıda birleştiğinde köpük oluşurken sesi duyabilirsiniz.
  • Fazla miktarda akış basıncı sağlamak amacıyla başka bir tüp takın.
  • Musluğu takın ve istediğiniz kadar sıvıyı servis edin (kullanmadığınız zaman fıçıyı daha kolay saklamak için musluğu sökebilirsiniz)
  • Akış yavaşlarsa, başka bir tüp takın (5L fıçı için 2-3 ampul, 10L fıçı için 3-4 ampul yeterli olacaktır).

Yazı dolaşımı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sohbeti aç
Merhaba, Yardım gerekirse buradayız !