Çıkış basıncının kontrollü ayarlanmasını sağlar .
Fermanterin içindeki co2 yi kullanarak basınç altında fermantasyon yapmanızı sağlar. İçerideki önceden ayarlanan basıncın artması durumunda fazla basıncı tahliye ederek düşürür.
Fermenter üzerinde kullanarak basıncı 12 psi’ya ayarlayın ( feramantasyon sıcaklığına bağlı olarak basıncı değiştirebilirsiniz ) ve biranızı fermenterde karbonize edin.
Şişede karbonizasyon yaparken öncesinde birayı fermenterde dinlendirmeniz ve soğutmanız gerekir , yukarıdaki yöntem ile zaman kazanırsınız ve daha uygun ortamda gazlama yapabilirsiniz
Spunding valf ile karşı basınç altında fermenterden fıçıya yada fıçıdan fıçıya sıvı transferi de yapabilirsiniz
İçinden geçen sıvı nedeniyle hasar görmez . Basıncını istediğiniz seviyeye ayarlayıp daha sonra göstergeyi çıkarabilirsiniz.
Spunding valfi gaz konnektörü ile boş bir fıçıya takın ( taktığınız fıçının diğer fıçıdan daha küçük bir fıçı olduğuna emin olun )
Fermanter üzerindeki Regülatörün basıncını 12-15 psi ‘ya ayarlayın ve gaz sesini duyana kadar vanayı açın. Fıçı üzerinde takılı olan spunding valf basıncını 10 psi’ya ayarladığınızda sıvı transferi başlayacak ve karbonizasyon kaybınız olmayacaktır.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.